مهاجرت به چین
امروزه به دلایل مختلفی سفر به دیگر شهرها و کشورها را شاهد هستیم و افراد به دلایل و با انگیزه های گوناگونی برای گذراندن ادامه ی زندگی خود به کشورهای دیگر مهاجرت می کنند. در این روزها مهاجرت به چین در بین دیگر کشورها رشد چشم گیری داشته و متقاضیان برای اقامت در این کشور راه های مختلفی را انتخاب می کنند.
آشنایی با کشور چین
کشور چین دارای تمدن بالایی می باشد. چین یک سرزمین پهناور و زیبا با آثار باستانی، تاریخی و توریستی است. از نظر پهناور بودن و مساحت، چین سومین کشور بزرگ دنیا به حساب می آید. در این کشور، تنوع و گستردگی بسیاری در گیاهان، حیوانات، منابع زمینی و همچنین مواد معدنی وجود دارد. پایتخت سیاسی جمهوری خلق چین، شهر بیجینگ است. نوع نظام حکومتی در این کشور، کمونیستی می باشد. کشور چین در شرق قاره ی آسیا واقع شده و دارای جمعیتی بیش از یک میلیارد و سیصد میلیون نفر می باشد. زبان رسمی مردم چین، ماندارین است. البته بسیاری از مردم، کارکنان، دانش آموزان، تجار و هتلداران در این کشور با زبان انگلیسی آشنایی دارند. مردم چین از 5 دین اسلام، بودیسم، تائیسم، پروتستان و کاتولیک تبعیت می کنند.
مهاجرت به چین
در سال های اخیر مهاجرت به چین رشد بسیاری داشته است. وجود دانشگاه های معتبر در سطح جهانی، هزینه های پایین مخارج زندگی، اقتصاد رو به رشد این کشور و دیگر عوامل مؤثر باعث شده تا افراد بسیاری از دیگر نقاط دنیا به چین مهاجرت کنند. اقتصاد رو به رشدی که این کشور در سال های اخیر داشته باعث شده که تعداد مهاجران به چین بیشتر شود. هر چند که هزینه های مناسب در چین نیز در جذب این مهاجران بی تأثیر نبوده است. از سال 1973 میلادی با باز شدن در های این کشور و رونق گرفتن اقتصادش، مهاجرت به چین افزایش یافته و تاکنون ادامه دارد. البته بیشتر این مهاجران در شهرهای بزرگ این کشور اقامت می یابند.
قوانین مهاجرت به کشور چین
افرادی که به کشور چین وارد شده اند باید در مدت زمانی مشخص چین را ترک نمایند. در صورتی که به صورت غیر قانونی به چین وارد شده باشند، بین 500 تا 2000 یوان جریمه خواهند شد و یا به مدت 3 تا 10 روز بازداشت خواهند شد. البته ممکن است به طور همزمان دستور ترک از این کشور را برای او صادر کنند. اگر هم مورد جدی باشد و مهاجر جرمی مرتکب شده باشد با توجه به قانون ، با وی رفتار خواهد شد. خارجی هایی که برای مهاجرت به چین و اقامت دائم در این کشور تحریم شده اند، می بایست به وسیله ی کنسولگری این کشور اقامت دائم دریافت کنند، در غیر اینصورت حق ورود به کشور چین را ندارند.
گرفتن تابعیت جمهوری خلق چین، از طریق تولد نیز انجام می پذیرد آن هم در صورتی که حداقل پدر یا مادر تابعیت چین را از قبل داشته باشند. خارجی ها در صورتی می توانند اقامت دائم بگیرند که سه شرط زیر را دارا باشند: 1- همسر شهروند چینی داشته باشند 2- از ازدواج آنها 5 سال گذشته باشد 3- در مدت 5 سال متوالی در کشور چین و هر بار بیشتر از 9 ماه در آنجا اقامت داشته باشند.
دلایل مهاجرت به خارج از کشور
دلایل مهاجرت بنابر انگیزه های مختلف، متفاوت می باشد. به طور مثال برخی افراد با انگیزه ی سیاسی، برخی دیگر برای درمان بیماری و یا کسب علم و مهارت، درآمد بیشتر، تحصیل و … سرزمین خود را ترک می کنند. برخی نیز دوست دارند بی هیچ دلیلی ادامه ی زندگیشان را در کشوری دیگر سپری کنند. از دیگر دلایل مهاجرت می توان به امکانات رفاهی کم در جامعه ی کنونی فرد اشاره نمود که در پی آن تصمیم به مهاجرت می گیرند.
البته مهاجرت می تواند به اجبار باشد؛ مثلاً عده ای به دلیل جنگ و نا آرامی در کشورشان، مجبور به مهاجرت دائم یا موقت به کشوری دیگر می باشند. در مجموع همه ساله افراد زیادی به شهر یا کشوری دیگر مهاجرت می کنند و از وطن خودشان دور می شوند. برخی از کشورها به آنان اجازه ی اقامت می دهند و برخی دیگر از اقامت افراد خارجی جلوگیری می کنند. در این بین مهاجرت به چین هر ساله صورت می پذیرد و دولت چین از راه های مختلفی اجازه اقامت در این کشور را به افراد متقاضی می دهد.
دلایل مهاجرت به چین
از دلایل مهاجرت به چین می توان به هزینه های پایین کالا در این کشور اشاره کرد. هزینه های زندگی در چین، در مقایسه با دیگر کشورهای صنعتی بسیار مناسب و مطلوب است. قیمت مواد غذایی در این کشور بسیار مناسب و پایین می باشد. نرخ تورم در کشور چین بسیار پایین و در حدود 5% بوده که نشان دهنده ی سرعت کم افزایش قیمت ها است. از این رو مهاجرت به چین هر ساله نسبت به دیگر کشورها رو به افزایش می باشد. هزینه ی حمل و نقل در این کشور بسیار مناسب برآورد شده است. هزینه ی هتل ها نیز در چین بسته به کیفیتشان متغیر است اما در عین حال از قیمت پایین و مناسبی برخوردار می باشند.
اجاره خانه در شهر های مختلف چین نیز متغیر می باشد اما در شهر های بزرگ هم از قیمتی بسیار مناسب و باور نکردنی برخوردار هستند. لذا زندگی و اقامت در کشور چین از لحاظ اقتصادی بسیار متعادل و هزینه ی زندگی هر فرد ماهانه کمتر از یک میلیون تومان است.
مدارک لازم برای مهاجرت به چین
یکی از الزامی ترین مدارک برای اخذ اجازه ورود به کشور چین، ویزای این کشور است. برای اخذ ویزای کشور چین، قبل از هر چیز گرفتن وقت سفارت این کشور، درخواست ویزای مورد نظر، انجام مصاحبه و انگشت نگاری و همچنین ارائه مدارک معتبر الزامی است. لذا در این بخش مدارک لازم را جهت اخذ ویزا و مهاجرت به چین معرفی می کنیم:
برای مهاجرت به چین مدارکی شامل اصل پاسپورت، عکس رنگی، بلیط رفت و برگشت به کشور چین، مشخصات کامل سفر، دعوت نامه یا برگه ی رزرو هتل یا مدرکی مبنی بر مکان اقامتی در چین برای اخذ ویزاهای چین لازم است. لازم به ذکر است که علاوه بر مدارک فوق، بسته به علت مهاجرت به چین باید مدارک مربوطه را نیز تهیه و ارائه نمود. به عنوان مثال جهت مهاجرت تحصیلی به چین می بایست اصل و کپی فرم درخواست دانشجو ارائه گردد و این فرم توسط مقامات چینی صادر شده باشد. علاوه بر آن دانشجو باید 30 روز قبل از مهاجرت به چین و ورود به این کشور ، اجازه ی اقامت از طرف مقامات امنیت عمومی محلی چین را نیز دریافت کرده باشند.
انواع مهاجرت به چین
امروزه خیلی از افراد به دنبال مهاجرت به چین هستند. علت آن هم هزینه های پایین در این کشور می باشد. راه های متفاوتی برای مهاجرت به چین وجود دارد از جمله انواع مهاجرت به چین می توان به مهاجرت از طریق ازدواج، مهاجرت از طریق تحصیل، مهاجرت از طریق خرید ملک، مهاجرت از طریق کارافرینی و یا مهاجرت از طریق تخصص یا کار اشاره نمود. اما در این بین درخواست ویزای کاری برای متخصصین در بخش های مهارتی از بقیه ی ویزاها بیشتر است و روز به روز در حال افزایش نیز می باشد.
مهاجرت به چین از طریق تحصیل
از دیگر دلایل مهاجرت به چین، تحصیل در دانشگاه های این کشور پهناور می باشد. دانشگاه های چین به دلیل سطح بالایی که در علم و آموزش و همچنین هزینه های کمتر نسبت به دیگر کشورها دارند، از متقاضیان بالایی برخوردار هستند. در ضمن تمامی مقاطع تحصیلی کشور چین دانشجویان خارجی را نیز پذیرش می کنند. از عمده دلایل مهاجرت به چین برای تحصیل هزینه پایین آن می باشد. در واقع می توان گفت کل هزینه های تحصیل در چین بسته به رشته و دانشگاه سالانه حدود 12 تا 15 میلیون تومان می شود. ضمناً اگر تحصیل به زبان چینی باشد، تقریباً رایگان است. لازم به ذکر است که در برخی موارد امکان تحصیل در چین از طریق بورس تحصیلی نیز وجود دارد.
قوانین مربوط به تحصیل در چین
برای مهاجرت به چین از طریق تحصیل باید دانشگاه مربوطه معتبر باشد. دانشگاه های کشور چین به دو دسته ی دولتی و خصوصی تقسیم شده اند که از این بین حدود 190 دانشگاه مورد تأیید وزارت علوم و تحقیقات جمهوری اسلامی ایران هستند. تحصیل در دانشگاه های کشور چین برای دانشجویان خارجی در تمامی مقاطع مختلف امکان پذیر است. از این رو همواره مهاجرت به چین برای تحصیل در این کشور انجام می شود و دانشجویان زیادی مهاجرت به چین را برای ادامه تحصیل خود انتخاب می کنند. برای مقاطع لیسانس لازم است که دانشجویان حتماً به زبان چینی تسلط داشته باشند، چرا که آموزش با زبان چینی داده خواهد شد. لازم به ذکر است که باتوجه به اوضاع اقتصادی خوب چین، در این کشور شرکت های بسیاری در حال فعالیت هستند و در صورتی که دانشجویان بخواهند می توانند بعد از فارغ التحصیلی در این شرکت ها مشغول به کار شوند. البته نظر کارفرما در جذب نیرو بسیار حائز اهمیت می باشد.
مهاجرت به چین از طریق ازدواج
از جمله راه های قانونی برای مهاجرت به چین، مهاجرت و اخذ اقامت و تبعاً تابعیت به وسیله ی ازدواج می باشد. ازدواج با فردی که تابعیت کشور چین را داشته باشد، می تواند کمک بزرگی جهت اقامت و گرفتن تابعیت در این کشور باشد. بعد از ازدواج، اول اقامت به شخص داده می شود و بعداً در صورت اثبات صحت ازدواج، می تواند تابعیت با شرایط حاکم در کشور چین را بگیرد.
مهاجرت به چین از طریق کار و تخصص
برای مهاجرت به چین راه های فراوانی وجود دارد که یکی از آنها کار یا ارائه تخصص است. البته به دلیل جمعیت زیاد کشور چین ورود به این کشور برای کار، با موانع و سختگیری های بیشتری روبرو است. برای مهاجرت به چین از طریق کار، لازم است که دعوت نامه کاری از طرف شرکت یا ارگان چینی را به سفارت ارائه دهید تا ویزای مربوطه برای شما صادر گردد در غیر این صورت با وجود نیروی کار فراوان و ارزان در این کشور بعید است بتوانید از طریق آگهی، کاری برای خودتان داشته باشید، مگر اینکه تخصصی حرفه ای و خاص را با خود به این سرزمین ببرید و در این صورت از شما حمایت و پشتیبانی شود.
قوانین مهاجرت به چین و اقامت دائم از طریق کار
به علت حجم بالای مهاجرت به چین از طریق کار، کشور چین قوانینی را لحاظ کرده تا پس از آن شرایط بتوان اقامت دائم در چین به خارجیان داده شود. در ذیل به آنها اشاره شده است:
- اگر شخص در شانگ های به طور متوالی و پیوسته چهار سال کار کرده و در هر سال بیش از شش ماه در این شهر اقامت داشته باشد و درامد وی هر ساله بیش از 600 هزار یوان داشته و مالیاتی 120 هزار یوانی، بدون هیچ جرمی در کشور خودش داشته باشد، در صورت درخواست وی، اقامت دائم به وی داده خواهد شد.
- دانشجویان بعد از فارغ التحصیلی در دانشگاه های چین، اگر قصد سرمایه گذاری در چین داشته باشند.
- شخصی که برای شرکتی با مدارک دارای اعتبار در حال فعالیت باشد و برای متخصصین 5 سال درخواست اقامت دهد، پس از 3 سال که شخص در شرکت کار کرده باشد؛ می تواند اقدام به درخواست اقامت دائم کند.
مهاجرت به چین از طریق سرمایه گذاری
برای مهاجرت به چین می توان از طریق ثبت شرکت نیز اقدام کرد و با این کار اقامت گرفت. کشور چین به دلیل رشد اقتصادی که در سال های اخیر داشته، امکان سرمایه گذاری و ثبت شرکت از تابعیت های خارجی را در این کشور بوجود آورده است. علی الخصوص دولت چین نیز فرصت های بسیار مناسبی را برای اشخاصی که می خواهند در این کشور سرمایه گذاری کنند، فراهم ساخته است. برای سرمایه گذاری در این کشور راه های مختلفی وجود دارد از جمله این روش ها می توان به سرمایه گذاری مشترک در چین، ایجاد شرکت و یا ایجاد دفتر نمایندگی در کشور چین اشاره نمود. لازم به ذکر است که برای این امر فرد متقاضی باید حداقل هزینه هایی را برای سرمایه گذاری در چین دارا باشد. لازم است بدانید مهاجرت به چین از طریق خرید ملک و سرمایه گذاری در این زمینه نیز امکان پذیر خواهد بود، اما قوانین خاص خود را می پذیرد و شرایط خاصی دارد که باید رعایت شود.
مهاجرت به چین از طریق کارآفرینی
یکی از دلایل رشد اقتصادی چین، اجرای سیاست های دولت این کشور می باشد. آسان کردن مهاجرت نخبگان و کارآفرینان خارجی به این کشور از جمله این سیاست های دولتی است. مهاجرت به چین برای اتباع خارجی در صورتی که بتوانند در زمینه های علمی و یا غیر علمی در کشور چین کارآفرینی کنند، راحت تر است و می توانند از این طریق اقامت دائم این کشور را بگیرند. لازم به ذکر است که صدور ویزا برای کسانی که دارای چنین توانایی هایی باشند فقط چند روز طول می کشد و ویزای آن ها اعتباری 5 تا 10 ساله دارد.
مهاجرت به چین از طریق تولد
یکی از راه های کسب اقامت دائم در کشور چین، تابعیت از طریق تولد است. اما لازم است در این زمینه بدانید که مهاجرت به چین و کسب تابعیت در این کشور از طریق تولد به تنهایی حاصل نمی شود. لذا اگر فرزندی از والدین نامعلوم و بدون تابعیت در کشور چین به دنیا آمده باشد، تابعیت و اقامت در چین را به دست خواهد آورد. بر این اساس مقررات تابعیت و مهاجرت به چین به این صورت است که مبتنی بر خاک نیست.
مهاجرت به چین از طریق خرید ملک
یکی دیگر از راه های اقامت در کشور چین، خرید ملک در این کشور است. البته لازم است بدانید تنها با خرید ملک نمی توان اقامت و تابعیت این کشور را به دست آورد بلکه در کنار سرمایه گذاری برای خرید ملک از دیگر راه های کمکی برای این امر نیز باید استفاده کرد تا شانس خود را افزایش داد. چین یکی از کشورهای در حال پیشرفت است و برای سرمایه گذاری در بخش املاک بسیار مناسب می باشد. با توجه به اقدامات مقامات کشور چین طی چند سال گذشته قیمت ملک در حداقل 10 شهر به پایین ترین میزان خود رسیده و این کشور توانسته جذبی حداکثری در سرمایه گذاران املاک و مستغلات داشته باشد.
سرمایه گذاری در این بخش می تواند بسیار پربازده باشد چرا که کشور در حال رشد اقتصادی است، از این رو افراد بسیاری خرید ملک را راهی برای اقامتشان در چین انتخاب می کنند. البته فراموش نشود که میزان سرمایه گذاری در این بخش، تعیین اقامت دائم یا موقت سرمایه گذار نیز طبق قوانین کشور چین تعیین می شود.
مهاجرت به چین و کسب تابعیت از طریق نسب
چنانچه یکی از والدین کودک تبعه چین باشند، بدون در نظر گرفتن محل تولد کودک، می توان او را تبعه چین به شمار آورد. هنگامی که طفلی از پدر و مادری که تابعیت چینی دارند و مقیم کشوری دیگر هستند، در خاک آن کشور به دنیا بیاید، تبعه و اقامت در چین به او تعلق نخواهد گرفت.
کسانی که جزء ساکنین منطقه اجرایی تحت کنترل چین به حساب می آیند، اگر رابطه ی خونی چینی و پرتغالی را دارا باشند، برای انتخاب تابعیت در چین و پرتغال خودمختار هستند. لذا انتخاب کردن از بین این دو تابعیت باعث می شود که فرد نسبت به آن یکی از ملیت ها خارجی محسوب شود. اگر یکی از شرایط زیر فراهم شود، فرد می تواند اقامت و تابعیت کشور چین را به دست آورد.
- فرد متقاضی باید دارای فامیلی درجه یک در کشور چین باشد.
- تابعیت چین برای شخصی خواهد بود که محل اقامتش کشور چین باشد.
- تابعیت به افرادی که دلایل قانونی دیگری برای سکونت و مهاجرت به چین را دارند، داده خواهد شد.
- اگر فردی خارجی در گذشته تابعیت کشور چین را داشته باشد اما این تابعیت و اقامت را ترک کرده باشد، می تواند مجدداً برای مهاجرت به چین و اخذ تابعیت این کشور اقدام کند.
انواع ویزای خانوادگی برای مهاجرت به چین
برای مهاجرت به چین، چهار نوع ویزای خانوادگی وجود دارد که هر کدام باتوجه به شرایط مختلف به کاربرده می شوند. از این رو در ذیل به این نوع ویزا نیز اشاره ای می کنیم:
Q1 ویزای
این نوع ویزا برای کسانی است که اعضای خانواده شان از شهروندان چینی به حساب می آیند و یا دارای اقامت دائم هستند و برای دیدار با آنها اقدام به مهاجرت به آن کشور می کنند. مدت زمان اقامت در این نوع ویزا بیشتر از 6 ماه می باشد. جهت گرفتن این ویزا معاینه پزشکی الزامی است.
Q2 ویزای
این نوع ویزا برای افرادی است که می خواهند با بستگان خود که شهروند چینی به حساب می آیند، دیدار کنند. البته این بستگان اگر اقامت دائم داشته باشند نیز مورد قبول هستند و نیازی نیست که حتماً شهروند چینی باشند. برای اخذ این ویزا معاینه پزشکی لزومی ندارد. مدت اقامت با ویزای Q2 کمتر از 6 ماه است.
S1 ویزای
این نوع ویزا برای آن دسته از افرادی است که قصد دیدار با مهاجران خارجی را دارند که برای کار یا تحصیل به چین مهاجرت کرده اند. مدت اقامت بیش از 6 ماه و معاینه پزشکی الزامی است.
S2 ویزای
در صورتی که اعضای خانواده برای کار یا تحصیل به چین مهاجرت کرده اند و می خواهید به دیدار آن ها بروید باید از این ویزا استفاده نمایید. مدت اقامت با این ویزا کمتر از 6 ماه است و به معاینه پزشکی نیازی نیست.
- ۹۷/۰۲/۲۴